Blablabla

God morgon! 

Eller ja, för mig och Lucas är det väl mer förmiddag än morgon nu, skulle man väl kunna säga. Vi har vart vaken i minst två timmar nu. 

Jag vaknade för en gångs skull inte imorse när Lucas vaknade, men det gjorde Jimmy (ombytta roller, haha, han brukar ju aldrig vakna)
Vaknade till lite när Jimmy gick in till Lucas. Hann tänka "eh, vad händer? jaja, så skönt då", vända mig om och stänga ögonen...innan han kom in med Lucas till mig och la sig och sov igen. 
Så där blev ordningen återställd igen. 
Puh...tur! Det vore ju katastrof om den här mamman fick ligga kvar och sova ut lite! Herregud, hur skulle det bli?! Helknasigt ju ;) 

Nu sitter jag och barnen i soffan och myser (myser = Lucas klättrar på mig och Alice...fast mest mig för Alice blir sur när han gör det, haha) framför en film. Alice ville se Modig. Helt förståeligt, senast vi såg den var ju igår kväll - alldeles för länge sen! ;) 
Men jag tänkte smita härifrån och plocka fram frukost snart. Tänkte skicka upp Alice att väcka storbebis också, så hela familjen kan äta frukost ihop som vanligt. 

Nä, nu börjar filmen ta slut, så nu får jag skynda fram med frukosten. Kanske, kanske hinner jag då undvika plötsliga gnäll (Alice har blivit mästare i att gnälla, denna period hoppas jag går över hyfsat snabbt) som "jag är huuungriiig" med världens gnälligaste röst. 
Haha, det är tur hon ofta är snäll och o-gnällig också <3 

Senare idag kommer ett inlägg med bilder...det blir ju en del bilder som kan läggas upp är man inte bloggat på ett tag ;) 

Gäsp

Det är inte varje morgon man är vaken innan Nyhetsmorgon börjar på tv4! I alla fall inte jag. Lucas har blivit jätteförkyld med en jobbig hosta. Inte nog med att han somnade ordentligt efter 23 igår (han somnade ju tidigare, men fick inte riktigt sova pga hostan och allt jobbigt slem, stackarn), nej han vaknade 5:15 imorse också. 
Han hostade, spydde slem och hade svårt att andas så jag gick ner och så satte jag mig med honom på en stol och öppnade altandörren en stund. Det funkade inte så bra som jag hoppades, så han fick nässpray också, då blev det lite lättare för honom att andas. Men hostan vill inte släppa... 
Får hoppas det blir bättre under dagen. 

Alice har lyckats klara sig ganska bra den här gången, som tur är. Vi får väl hoppas att hon klarar dom här två veckorna som är kvar nu till påsklovet. Hon har nog vart på förskolan typ fyra veckor den här terminen. Och då går hon bara tre dagar i veckan! 
Hon vill och behöver ju till förskolan, så vi får hoppas hon klarar sig nu. 

Jag börjar jobba vid 10 idag. Har bara ett jobb, sen åker jag hem och tar hand om min lilla sjukling och väntar på att det blir kväll så man (förhoppningsvis) får sova lite. 

Nu ska jag hämta en kopp kaffe och mysa ner mig i soffan med Lucas. Han orkar inte mycket mer än att bara sitta och mysa, kanske titta på tv också. Min stackars lilla kille <3 Fullt upp!

Hejsan! 

Kl. 7:30 imorse bestämde jag mig för att baka tekakor så vi kunde få färskt bröd till frukost. Men nej, jästen var slut, så det gick ju inte. Och jag kände inte riktigt för att gå ut och skrapa is på bilen och ta med Lucas in för att köpa jäst innan frukosten.
Då kom jag på att jag hade sett ett recept på frukostbullar där dom använde sig av bakpulver istället för jäst i brödet. Men jag hittade inte receptet jag var ute efter så jag slängde ihop något eget, bara jämförde med några andra recept hur mycket bakpulver som skulle användas, för det är svårt att lista ut själv ibland... 
Så vi fick ju lite färskt bröd till frukost ändå! Det blev inte lika gott som när man använder sig av jäst, tycker jag. Men det vart helt godkänt, jag fick i mig två stycken och det är inte vanligt måste jag säga. Jimmy och Lucas verkade tycka om dom också. Alice är hos sin mormor så hon får väl smaka ikväll när hon ska ha sin macka och mjölk som hon ska ha varje kväll :) 
Haha, lite synd att brödet inte såg så gott ut på bilden...

Det bästa av allt är att det tar MAX en halvtimme att göra det här brödet, för det ska ju inte jäsa. Så det är ett perfekt bröd att slänga ihop på morgonen om man inser att man inte har bröd eller jäst hemma. Som jag idag ;)

Efter frukosten fick jag ett städryck och plockade undan dom få leksaker som låg framme och dammsög överallt. Även fast jag gjorde det igår. Skura tänkte jag göra precis innan vi åker hemifrån sen så man slipper små fotspår på golvet sen, hihi. Rent å fint ska det va', sån är jag...då mår man bra ;)
Samtidigt städade Jimmy och Lucas ute på altanen, det är ju skönt att ha det gjort nu när våren börjar visa sig. 
 
När Lucas vaknar ska vi till mamma för att äta och hämta hem Alice. Sen ska vi hem och ha lördagsmys med chips, ostbågar och saft i soffan framför en film. 
 
Nä, nu ska jag plocka undan datorn och göra mig klar för att åka, gissar på att Lucas vaknar snart.