Äntligen!

Tänkte bara skriva något snabbt innan jag äntligen får sova.

Idag var det inte mycket jobb, bara ett möte faktiskt. Innan mötet åkte jag och Jimmy till växtriket för att handla för presentkortet vi fick av mamma för typ två månader sen. Dom började ju bygga om precis när vi hade fått presentkortet, så vi hann inte använda det då. Men nu funkade det!
Så nu är det fint i vardagsrumsfönstret i alla fall. Och så blev det en stor, fin blomma till köksbordet också. Och lite fina krukor såklart.
Imorgon kan jag lägga upp en bild på vad vi köpte!

När vi var klara på mötet åkte vi och hämtade Alice, sen blev det hem och mysa lite innan maten skulle fixas. Fiskgratäng blev det idag, blev riktigt gott!

Nu på kvällen har jag fixat lite med skolan, men jag tror jag har fel bok till den här kursen. Hoppas läraren svarar imorgon så jag kan börja plugga påriktigt snart!

Och nu...nu ska jag äntligen få sova. Klockan är ställd på 6:15, som vanligt...

Godmorgon

Idag var det inte så lätt att gå upp ur sängen. Alice låg bredvid mig och var så varm och snarkade så mysigt, haha. Och då vill man ju bara ligga kvar och somna om. Men nej, inte idag!

Nu sitter jag här i soffan med mitt kaffe. Är övertrött (har nog sovit max fem timmar inatt) och funderar på rymden. Man ska inte tänka på sånt när man är trött, märker jag. Det slutar oftast i massa konstiga sms till Malin, följt av asgarv.
Nu har vi kommit fram till att kängurus (heter det ens så?) inte kan hoppa utan magneter på fötterna, för då ramlar dom ut i rymden.
Nejdå, vi är inte så dumma att vi faktiskt tror det, jag lovar. Våra sms brukar oftast spåra ur på det sättet.

Nu ska jag sluta skriva innan det börjar spåra ur här med.

Idag blir det plugg! Om jag har rätt bok till kursen, hoppas verkligen det...

Sur mami.

Anledningen till att jag inte hade lust att lämna Alice på förskolan idag är för att det går runt magsjuka där.
Nästan alla på förskolan har väl haft det nu. Som tur är så har Alice klarat sig hittills. Det var värst förra veckan, så förhoppningsvis stannar dom som är sjuka hemma några dagar extra när dom blivit friska.

Varför skickar man ens iväg ett litet barn som precis har haft magsjuka till förskolan? Inte bara magsjuka, förresten. Vilken sjukdom som helst.
Jag har sett barn som inte ens orkar leka på förskolan för att föräldrarna skickat dit dom för tidigt efter en sjukdom.
Håll barnet hemma en dag extra så du är säker på att barnet är friskt, så slipper barnet sitta tyst och hängigt i ett hörn och smitta ner hela förskolan.

Och sen fattar jag inte varför det ska vara så svårt att hålla barnet hemma om någon annan i familjen är sjuk? Det här gäller väl kanske inte alla sjukdomar, men magsjuka och såna sjukdomar som smittar lätt i alla fall.
Hur svårt kan det vara att förstå att barn blir lätt smittade? Är du till exempel magsjuk blir ditt barn ganska säkert också det. Och sen är halva barngruppen smittad samma vecka.

Nä, bläh på vinter, bläh på magsjuka, bläh på folk som inte använder hjärnan.

Förlåt för ett surt inlägg. Jag hatar magsjuka, helt enkelt.