Förskolans dag

Igår var det förskolans dag och på Alices förskola firades det på eftermiddagen med alla barn och föräldrar ute på gården. 
När alla föräldrar kommit dit så hade barnen samlats uppe på en kulle och så sjöng dom några låtar för oss. Hur gulligt som helst! 
Både filmade och tog kort, men det får jag tyvärr inte lägga upp. 

När dom sjungit klart satte vi oss ner med barnen och åt/fikade det vi hade tagit med oss. Jag hade glömt det där så jag sprang in på affären i sista sekund och köpte kex, vindruvor och Festis som vi hade på våran lilla picknick. 

Sen fanns det lite aktiviteter på gården man fick gå runt och göra. Alice blåste bubblor (såklart, hon älskar det!), sen gick vi in och kollade lite istället. Alice åkte lite rutschkana med några kompisar, sen sprang hon och Zacke och smällde bubblor. Alltså sån här bubbelplast. Dom hade lagt ut en lång rad med sånt, och det tyckte ju barnen var jättekul att springa på!
Jaja, eh, vi föräldrar hade nog inte så värst tråkigt vi heller... Haha! 

Sen gick vi runt och kollade på bilder på barnen och även en massa saker som dom gjort/målat. Kul å se för mig som inte är med och hämtar Alice så ofta längre. 
Sen var Lucas så trött så han var påväg att somna där han satt i min famn. Så då åkte vi hemåt och åt mat istället. 

Jag är så glad att Alice fick en plats på den här förskolan, är så nöjd. Alice med, hon trivs verkligen. Och det förstår jag, för pedagogerna är jättebra och nu på det nya stället är det ju jättemysigt :) 

Otur

Alltså...det måste vara min otursdag idag, eller nåt. Fick jätteont (alltså, verkligen jätteont) i huvudet för någon timme sen. Började känna mig sjuk. Kollade om jag hade feber, för det kändes så. Och japp, 38 grader stannade tempen på. 
Å det är mycket för mig, min normala temp är typ 36.4. 
Stackars mig! 
Haha, nä, det är inte så farligt. Får väl bara se till att ta det lite lugnt, helt enkelt. Om det går...Lucas har haft ont i magen i typ en timme nu. Men nyss kom det en jätterap och sen somnade han igen. Får hoppas att lilla magen inte gör ont längre när han vaknar :) 

Nu ska jag slänga i tvätt i maskinen och sen ska jag faktiskt ta ett glas cola och sätta mig i soffan och bara ta det lugnt. 

Inte världens bästa natt/morgon

Igår kväll somnade Alice typ kl 22. Hon ville inte sova. Ja, igen. Det har vart så ett tag nu. Sova är väl tråkigt, antar jag. 

När hon hade somnat tittade jag och Jimmy på tv en stund...som blev en ganska lång stund. När vi skulle gå upp och lägga oss (någon gång efter tolv), kom jag på att jag glömt hänga tvätten. Så det var bara att gå ner och göra det. 
När jag kom upp igen vaknade Lucas och var hungrig. Han brukar vakna runt 1 och äta lite. 
För det mesta brukar jag då lyfta över honom till vår säng och liggamma, för då kan jag typ halvsova medan han snuttar och somnar om. Men inatt kunde jag inte det. För Alice somnade i våran säng igår kväll, och om båda barnen ligger mellan oss så blir det lätt så att Alice sparkar eller rullar på Lucas i sömnen. Och det vill man ju inte. 

Så jag fick sätta mig upp, amma, lägga tillbax bebis i sin säng, lägga mig i sängen, resa mig upp igen för han var väl inte klar(?!), ta upp bebis, amma lite till, hålla kvar bebis i famnen en stund extra för att vara säker på att han sover, lägga ner bebis i sin säng, lägga mig i sängen. Och äntligen somna! Synd bara att klockan hann bli typ 1. 

Lucas vaknade ännu en gång för att äta kl 3, då tänkte jag mig väl inte för, så jag tog över honom i våran säng och liggammade som jag brukar. Och vi båda somnade om. Men som tur var gick det bra. Storasyster rullade mest på pappa inatt, som tur var, så lillebror klarade sig utan sparkar och liknande. 

Sen vaknade Lucas igen kl 5 och verkade inte speciellt hungrig, för han bet mig mest bara när han snuttade. Verkade inte heller ha några planer på att somna om. Så jag skulle gå ner med honom för att inte väcka dom andra två. 
Och när jag drog av täcket upptäckte jag en fullbajsad blöja. Woho, precis det man vill vakna av efter en natt med mindre än fyra timmars sömn! 
...eller kanske inte. 


Mmh, underbara barn, haha. 
Det är tur att han är söt...och att det här inte händer varje natt ;) 

Nu har han somnat, två timmar senare, så nu ska jag hämta en kopp kaffe (utan  mjölk, buhu, för den tog slut igår vid middagen...). Om en halvtimme ska jag väcka Alice och göra henne redo för förskolan :)