Ajajaj...

Precis när jag skulle börjande maten idag, så hörde jag en duns från toaletten där Jimmy, Alice och Lucas var. 
Dunsen var tydligen Lucas som ramlat och slagit i huvudet i väggen sa Jimmy. Men Lucas var verkligen jätteledsen och ville komma till mig. När han sträckte sig mot mig såg vi massor av blod komma från hans mun. Alltså, massor. Jag förstår inte hur en liten mun kan blöda så mycket :( 

Det gick inte att se något i munnen, men det kom ut en skinnbit med blodet. Det var omöjligt att hålla något kallt mot munnen (han är starkare än man tror!), så han fick en isglass. Det ville han inte riktigt ha heller, men han sög på den en liten stund, och det räckte för att det skulle sluta blöda i alla fall. 
Då fick Jimmy hålla i honom och hans armar så jag kunde titta i munnen. Då såg jag ett hål (ja alltså, ett sår) rätt in i tandköttet/läppen. 
Inte konstigt att det blödde så mycket. 
Det ser inte så farligt ut på bilden, men läppen är jättesvullen, och det lilla såret som syns är ett hål rätt in :(

Imorgon bitti ska jag ringa tandläkaren så fort dom öppnar, så får vi helt säkert en akuttid så dom får kolla på tänderna så dom inte tagit skada av smällen. Om inte annat har dom det dokumenterat ifall något skulle hända med tänderna senare... 

Ja, sen var klockan typ 19, och ingen middag hade blivit gjord. Så det fick bli pizza istället... Haha. 

Han blev glad efter att alvedonen kickat in i alla fall, och nu sover han sött i sin säng <3 


Stor tjej och stor fast ändå liten pojke

Hej! 

Ber om ursäkt för att jag inte hann skriva något igår, haha. 

Igår var Alice på förskolan för första gången den här terminen. Vi har ju vart sjuka dom första veckorna av detta år, så hon fick såklart vara hemma förra veckan. 
Men igår var det dags att äntligen få komma tillbax! Och till en ny avdelning dessutom, nu går hon på övervåningen med "stooora barnen" som hon säger (det går väl några 5-åringar på avdelningen bredvid vad jag har förstått). Hon tycker det är jättekul att få gå upp för trappen varje dag nu istället för att bara få gå förbi den påväg till matsalen. 
Hon känner sig väl stor min fina tjej <3 

I alla fall, när vi hade lämnat Alice åkte vi  och fixade i ordning på kontoret, så nu är det hyfsat fint där. Tillräckligt fint för att kunna sitta där och jobba i alla fall. Skönt att slippa ha alla papper och sånt hemma. 

Sen var det dags för ettårs-besök på bvc. Han är nu drygt 74cm och väger 10.2kg. Så på vikten är han nästan ikapp Alice?! Haha, Alice väger mellan 12-13, så det är inte stor skillnad inte ;) 

Sen fick han ju sprutorna också. Usch! Men det gick bra, han blev jätteledsen i typ en minut, men sen blev han glad igen, så det var ju skönt i alla fall. När vi kom hem fick han dock 39 grader feber, stackarn... Men nu är det bra igen! :) 

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och sätta mig ner en stund innan Lucas (och Jimmy, haha) vaknar. 
Sen blir det att hämta stortjejen på förskolan :)

Liten pojke med 39 grader feber igår ❤️


Pentatonix

Musik är något som är väldigt viktigt för mig. Det går inte en dag utan att jag går runt här hemma och sjunger lite, spelar något instrument eller helt enkelt bara lyssnar på musik. Det är otroligt viktigt för mig och ofta funkar musiken även som någon slags terapi.
Att sitta och spela och sjunga något får mig alltid på bättre humör. 
 
Och när man då hittar en grupp som Pentatonix (som ni kan se i klippen nedanför), då blir man lite lätt överlycklig, för det är så sjukt bra! Dom använder bara sina egna röster och sina egna kroppar, alltså inga instrument. Det finns vissa undantag där dom har lagt in nån cello och så, men för det mesta är det bara deras egna röster och kroppar dom använder till alla ljud. Och man kan bli rätt förvånad över hur bra fem människor kan låta ihop... 
 
Jag tänkte lägga upp mina absoluta favoriter med Pentatonix. I andra låten är även bästa Lindsey Stirling med och spelar fiol. Väldigt, väldigt bra. 
Kolla här: